VIBAM Is Belgium agent voor SERT, i-4S, TIMA, EASTRACT en voor CMC en ISOLI hoogwerkers

ONLANGS VERKOCHT

NEWS

17/01/2020
Voorstelling ISOLI te Fontaniva (Padova) - Italië.

Op 17 januari 2020: bezoek aan de ISOLI-fabrieken en testen van de nieuwe hoogwerker PNT200 die een totaalgewicht heeft van 3.280 kg met een 90% gevulde dieseltank + 75 kg bestuurder...

Het vervolg lezen...

30/10/2019
Presentatie TiMA in Schardenberg-Oostenrijk.

Op 30 oktober stonden op het programma: een bezoek aan de TiMA-fabrieken en testen van de nieuwe GTAL 240/135/3,5 aluminium voor het vervoer van een spinhoogwerker.

Het vervolg lezen...

19/09/2019
CMC presenteert de nieuwe S 23 (23 meter werkhoogte) op hun stand A16 van de beurs JDL van Beaune.

Deze nieuwe S 23 vloeit voort uit de ervaring en de technologische kennis van het bedrijf. Deze spinhoogwerker op rupsen is ontworpen en vervaardigd om zijn gebruikers...

Het vervolg lezen...

De geschiedenis van VIBAM

De vennootschap VIBAM werd in 1993 als familiebedrijf opgericht door Marc THISSEN. De firmanaam is een combinatie van de initialen van alle leden van de familie, nl. Valérie, Isabelle, Brigitte, Anne en Marc. Zijn echtgenote Brigitte overleed helaas op 11 juni 2017 aan een slepende ziekte die tot op heden nog steeds niet te genezen is.

Aanvankelijk was VIBAM gespecialiseerd in marktonderzoek, reclamecampagnes, technische vertalingen en grondwerken. De vennootschap had ook het beheer van de eigen gebouwen in handen.

 2007: Gedelegeerd bestuurder Marc THISSEN sluit een overeenkomst met de firma SERT om Belgium agent te worden. Op die manier kan hij nog beter tegemoetkomen aan de behoeften van de mensen die werken op moeilijke terreinen in talrijke noodsituaties en tijdens militaire operaties en vredesmissies. De moderne fabrieken verspreid over 12.000 m² groeperen alle stadia van trailer- en containerbouw in de horeca-, gezondheids- en kampeersector.
 
Eind 2007: VIBAM wordt Belgium agent voor TCM. Vanaf dan neemt VIBAM ook de productpromotie voor haar rekening, evenals de organisatie van talrijke demonstraties. De firma fungeert als katalysator voor de verhuur of verkoop van de toevertrouwde producten.

2008: VIBAM brengt haar website www.vibam.com online en stelt haar diensten voor de verkoop van tweedehands hoogwerkers op vrachtwagens en op rupsen voor.

2009: VIBAM legt de lat zeer hoog in dit marktsegment. De firma verkoopt en levert onder andere de eerste spinhoogwerker op rupsen van 40 meter, de LEO 40 GTX, aan VERSTRAETE, een van haar klanten.

2010: de firma breidt haar gamma verder uit met de verkoop van telescopische mobiele kranen met banden en met rupsen en wordt agent voor EUROGRU AMICI.

2013: VIBAM wordt exclusief agent voor de vaste en schuifplateaus van TEVOR.

2014: de firma breidt haar gamma takeluitrusting uit en tekent een agentuurovereenkomst met EASTRACT en CARTRACT voor hun nicheproducten.
 

2016: VIBAM innoveert en stelt zich ten dienste van de mens. Door middel van haar professionele begeleiding bevestigt VIBAM het vermogen om oplossingen op maat te bieden voor de noden van DEFENSIE en B-FAST. De firma wordt Belgium agent voor i-4S, de grootste fabrikant van militaire tenten, veldhospitalen, geavanceerde medische posten, basiskampen, NRBC COLPRO desinfectiesystemen, zonnewering en van militaire werkplaatscontainers ontworpen voor gebruik in de meest extreme klimatologische omstandigheden.

2017: VIBAM Services SA wordt VIBAM SRL.

2019: VIBAM wordt Belgium agent voor de verkoop van CMC spinhoogwerkers op rupsen en levert in hoofdzaak aan verhuurders van machines en gereedschap, zoals haar klant LOISELET, ambachtslui en grote aannemers die zowel binnen als buiten werken op hoogte uitvoeren op al dan niet stabiele ondergronden. Eind 2019 breidt ze haar gamma uit met TiMA aluminium aanhangwagens, hoofdzakelijk bedoeld voor het transport van hoogwerkers op rupsen.

2020: VIBAM versterkt haar filosofie binnen het domein van de AERIAL PLATFORMS en wordt als “Professional at Work” ISOLI Belgium agent voor hoogwerkers op vrachtwagens. VIBAM bouwt een netwerk uit van erkende werkplaatsen en servicepunten voor dienst-na-verkoop dicht bij klanten in België en Luxemburg om de best mogelijke diensten aan te bieden en zo marktleider te worden. De firma ISOLI S.p.a. werd opgericht in 1946 en is dankzij meer dan 75 jaar activiteit de oudste onderneming van Italië op het gebied van hoogwerkers en leider op het vlak van ontwerp, productie en assemblage van hefkits voor alle soorten hefplatformen, waarbij men steeds zeer hoge kwaliteitsnormen garandeert. ISOLI, wereldwijd fabrikant van hoogwerkers op vrachtwagens, is heel erg gewaardeerd voor de hoge kwaliteit van haar producten, haar betrouwbaarheid en haar zin voor innovatie. De fabriek, die een oppervlakte van 77 500 m² bestrijkt, telt 120 werknemers. Zij bedenken en creëren voortdurend vernieuwende oplossingen met hoge prestaties dankzij een uitgebreide knowhow die steunt op een jarenlange ervaring.

In 2021 roept VIBAM een nieuwe afdeling in het leven: ISOLI AERIAL PLATFORMS. Daarmee wordt VIBAM naast Belgium Agent ook Belgium dealer voor ISOLI.
De firma beslist te investeren in demovoertuigen om de efficiëntie op het terrein te verbeteren en haar servicepunten nog beter van dienst te kunnen zijn.

Tenslotte wil VIBAM haar klanten bedanken voor hun vertrouwen. VIBAM blijft werken aan het optimaliseren van haar engagement om haar klanten het beste, snelste en betrouwbaarste netwerk voor dienst-na-verkoop te garanderen. Hiermee wil de firma het orderboek op het hoogste niveau houden voor de komende jaren.